Klassieke Homeopathie - wat is klassieke homeopathie


Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze. Dat wil zeggen dat er naar zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau gekeken wordt. Niet alleen worden je klachten helemaal uitgevraagd, ook word er gekeken naar wie jij bént. Wat zijn je interesses, hoe sta je in het leven, hoe is je slaap, waar loop je tegenaan? etc. Ik pak die symptomen eruit die het meest opvallend, uniek en bijzonder zijn voor jou. Aan de hand daarvan kies ik het homeopathische middel die het meest passend is en dus lijkt op jouw symptomen. Genezing vindt dus plaats op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.


Klassieke homeopathie stimuleert jou zelfgenezende vermogen; jouw afweersysteem. Je kunt het vergelijken met een trein die van zijn rails gelopen is en niet meer kan rijden. Als de trein weer op de rails gezet wordt, kan het weer gaan rijden. Dit is ook wat het homeopathische middel met jou gezondheid kan doen; als je vastgelopen bent zorgt het ervoor dat de levensenergie weer kan stromen, waardoor je weer in beweging komt. Dit in beweging komen kun je zien als een proces van binnenuit wat aangeraakt wordt en naar buiten komt. Erkend mag worden, geheeld mag worden.

Ik zie de homeopathie als een prachtig hulpmiddel om mensen in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling te helpen. Een lichamelijke klacht kan een uiting zijn van vastgehouden emoties. Het zet zich dan vast in spieren of in organen. Door te onderzoeken wat er speelt en daar licht op te werpen, komt er weer beweging. Het wordt als het ware uit de schaduw gehaald en in het licht gezet. Homeopathie kan helpen om processen te versnellen of juist evenwicht te bieden in hectiek.

Voor meer achtergrond informatie kun je de folder downloaden of de website van de nvkh bezoeken.

Een eerste consult duurt anderhalf uur.
Een vervolgconsult (na ongeveer 4 weken) duurt gemiddeld een uur.