Bloesemtherapie

Wat is Nederlandse bloesemtherapie?

Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten die gemaakt zijn van de levensenergie of levenskracht van een plant, struik, boom en zelfs van paddestoelen. De Nederlandse bloesemremedies werken krachtiger dan de bekende Bach bloesems. Met het maken van de bloesemremedie worden ze niet geplukt, maar houden ze de wortels in de aarde. De afvoerende werking is op deze manier krachtiger.

Ze worden niet gemaakt van het fysieke deel van de plant zoals gebruikelijk is bij het gebruik van medicinale kruiden; de fytotherapie. Bloesemremedies worden gemaakt van, en bestaan alleen uit de meest subtiele, bijna niet zichtbare energie.

Zelfgenezend vermogen en bloesemremedies

De bloesemremedies zorgen ervoor dat je duidelijker in contact komt met je eigen gevoel, zodat je zelf inzicht kan krijgen hoe je de verstoorde emoties weer in balans kunt brengen. Jij merkt dat in de vorm van een nieuw inzicht wat je krijg of ineens weet je hoe je een probleem op moet lossen. Dit kan zowel overdag gebeuren in de vorm van ingevingen of nieuwe ideeën, als door informatie tijdens de nacht in je dromen. Zodra het emotionele probleem opgelost is, kunnen eventuele lichamelijke klachten ook herstellen. Want de geest en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Bloesemremedies en gevoel

Bloesemremedies werken in op ons gevoel en onze emoties. We hebben allemaal wel eens last van bepaalde ‘negatieve’ emoties, zoals angst, onzekerheid, irritaties, boosheid, verdriet, jaloezie, geslotenheid, etc.

Maar wat is nu eigenlijk angst of onzekerheid? Angst is geen angst, maar het ontbreken van het tegenovergestelde; namelijk moed. Het ontbreken van ‘moed’ is het eigenlijke probleem. Zo is onzekerheid het ontbreken van zekerheid.

Bloesemremedies kunnen je helpen om datgene wat ontbreekt weer aan te vullen. De bloesemremedies helpen je om weer positieve gevoelens en emoties te ervaren en laten je zien dat overal een oplossing voor is. Want voor ieder probleem is een oplossing.

Mogelijkheden met bloesemremedies

Bloesems verhogen je energie en bewustzijn. Hieronder een kleine opsomming van wat ik vaak in mijn praktijk hoor en zie.

N

Liefde voor jezelf

oh oh… wat zijn we toch goed in onszelf afkeuren, naar beneden halen, vergelijken, kritiek leveren op anderen…
Met zachte ogen naar jezelf kijken en afspraken nakomen naar jezelf, dat voelt toch vele malen fijner?

 

N

Licht terughalen

We slepen al vele levens trauma’s met ons mee  die ons niet meer dienen. We mogen dit nu echt loslaten en verder gaan. Zodat we ons ware licht op aarde kunnen manifesteren en de aarde kunnen helpen om de trilling te verhogen.

 

N

Verwerking scheiding, overlijden

Een scheiding of de dood van een geliefde kan heel veel pijn veroorzaken en oude wonden zichtbaar maken. Bloesems kunnen het verdriet laten stromen en de pijn wat verzachten.

 

N

Bewustzijnsprocessen

Omarmen van pijn, met zachtheid omgaan met onze emoties, er mogen zijn in alle facetten. Bewustwording gaat over terug keren naar de bron, je herinneren wie je bent en zelfacceptatie.

 

N

Slaapproblemen

Bloesemremedies maken de aura schoon.

Als je lijf wel wil slapen, maar je hoofd nog niet, kan een bloesemremedie rust geven in het denken.

 

N

verslaving

Bloesems brengen zielelicht terug in oude destructieve structuren.

 

N

van angst naar vertrouwen

Licht brengen naar angstige (kind) delen in jezelf zorgt er voor dat je weer kunt reageren vanuit rust, liefde en zachtheid. We kunnen de maskers van pleasen, gezien willen worden, hard werken etc…afzetten om onze ware natuur te voelen van vertrouwen.

 

N

Bewustzijnsprocessen

Omarmen van pijn, met zachtheid omgaan met onze emoties, er mogen zijn in alle facetten. Bewustwording gaat over terug keren naar de bron, je herinneren wie je bent en zelfacceptatie.

 

N

kwaadheid en irritatie

Waar stel jij geen grenzen?

Bloesemremedies kunnen de communicatie gemakkelijker en duidelijker maken zodat jij voor jezelf op kunt komen.

 

 

N

To do lijstjes die nooit af zijn

Die to do lijstjes, die blijven maar groeien hé? Moet jij veel van jezelf of van je omgeving? Is je hoofd aan het woord en je hart aan het fluisteren? Bloesems geven je hart weer een stem en leren je écht luisteren en handelen naar je hart.

 

N

ruzie, onmacht

Bloesems laten je weer communiceren vanuit liefde. Helpen met behoeftes en emoties uitten. Zodat jou grenzen duidelijker zijn en je gezien word in je behoeftes.

Je zelf helen met bloesems

De Nederlandse bloesemremedies geven een diep inzicht en heling op spiritueel en emotioneel niveau. Ze brengen door hun hoge trillingsenergie bewustzijn in gebieden waar nog verdichting in de energie zit.

Ik werk graag met de helende energie van deze bloesems omdat ze á la minuut iets kunnen veranderen.

Met healings zie ik bijvoorbeeld waar de energie blokkeert en niet doorstroomt. Door uitwendig te druppelen met een specifieke bloesemremedie, lost het op en wordt het letterlijk lichter.

bloesemtherapie
Wie?

Hoi, ik ben Rosmarijne, klassiek homeopaat, bloesemtherapeut, yoga en meditatie docent, ayurvedisch masseur, kindertolk, levend water expert en bovenal moeder van 2 prachtige dochters.

contact

Rosmarijne Boontjes
Praktijk voor natuurgerichte therapieën

06-19730870 | info@rosmarijne.nl
Wieksloterweg WZ 17  3763 LH  Soest