kindertolk

‘Jouw kind zal veranderen,

zodra jij zelf veranderd’.

Heb jij genoeg van gebroken nachten doordat je kind slecht slaapt?  Gedragsproblemen, ruzies of pesten, bedplassers, driftbuien, een kind dat niet (goed) eet, angsten, weerkerende klachten van je kind zoals hoofd- of buikpijn, ontstekingen, een allergie, eczeem…

Laten we samen kijken wat jou kind jouw spiegelt.

Als kindertolk vertaal ik letterlijk het gedrag, spel, de ontwikkeling of klachten van het kind naar jou als ouder/opvoeder toe. Een kind spiegelt jou altijd. Daar waar jij last van hebt, of wat je moeilijk vind in de omgang met je kind, zegt altijd iets over jezelf. Het zijn vaak de blinde vlekken of leerpunten in je leven. Als je onrust waarneemt in je kind, dan is dat een symptoom van onrust in jezelf. Vaak hebben we de neiging om de buitenwereld te veranderen en daar controle op uit oefenen. Ons geluk is daardoor afhankelijk van de buitenwereld.
Zo zijn je ouders, kinderen, echtgenoot, vriend en vijand allemaal een spiegel van jouw innerlijk. Wil je deze helpen of veranderen, dan kan dat alleen als je zelf veranderd.

Door de vertaling kun je inzicht krijgen in onbewuste patronen van jezelf. Daar ga je zelf mee aan de slag. Het fijne van deze pure methode, is dat jou kind dit gedrag niet meer hoeft te spiegelen. Het probleem houdt op te bestaan. Je kind is bijvoorbeeld niet meer ziek en zit lekkerder in zijn vel.

 

Hoe werkt de Presentchild methode?

De vertaling van het gedrag van jouw kind is erop gericht inzicht te krijgen in een onbewust deel van je leven, je blinde vlek.
Vaak ligt deze oorzaak van jou problematiek in je eigen kindertijd. Je hebt bijvoorbeeld als kind geleerd dat als je boos werd, dit niet gewaardeerd werd. Je leerde lief te zijn en je aan te passen. Het ‘boze’ kind in jou mocht er niet meer zijn. Nu heb je zelf een kind, en het ‘toeval’ wil, dat dit een heel boos kind is. Dit kind vertegenwoordigd jou boze innerlijke kind die graag gehoord en gezien wil worden. Als jij als ouder nu deze boosheid in jezelf toe gaat staan, zal je kind dit niet meer aan jou hoeven te spiegelen. Jij neemt je eigen verantwoording. Je kind veranderd en zal ander gedrag laten zien. Je kind spiegelt je altijd 100%, de leeftijd maakt niet uit.

 

Je kunt het vergelijken met een appelboom. Jij bent de appelboom, je kind is de appel. De appel is van hetzelfde genetische materiaal gemaakt als jij. Als deze appel ongezond is ga je ervoor zorgen dat de appelboom voldoende voeding krijgt, niet te nat of droog staat, voldoende zonlicht krijgt. Kortom; je zorgt ervoor dat de boom ideale omstandigheden krijgt om op te groeien en vrucht voort te dragen, anders krijgt de appel problemen. Je begint het probleem aan te pakken bij de oorzaak.

Hoe verloopt een kindertolk traject?

Je komt alleen, zonder je kind of je partner.
In het intake gesprek zal ik je een aantal specifieke vragen stellen die over jou kind gaan. Je vertelt vrijuit over wat jou dwars zit, welk gedrag of welke klacht jij liever kwijt dat rijk bent. Dit duurt ongeveer een tot anderhalf uur. Ik schrijf heel veel op, zodat ik de belangrijke boodschap die in jou verhaal zit, niet kan missen.
In het tweede consult geef ik jou de boodschap van je kind terug. Deze boodschap gaat altijd over JOU. Uiteraard krijg je – indien nodig of gewenst- ook adviezen hoe je de aanwijzingen van je kind concreet toe kunt passen in jouw leven.
In het derde consult kijken we hoe het nu met je gaat. Of je veranderingen bemerkt bij je kind en bij jezelf. Ik geef je daar direct weer de vertaling van terug.
Afhankelijk van je bewustwordingsproces kan ik je begeleiden bij dit proces in meerdere consulten. Ik kan je een prognose van de behandelingsduur geven. Niets is verplicht!

Wie?

Hoi, ik ben Rosmarijne, klassiek homeopaat, bloesemtherapeut, yoga en meditatie docent, ayurvedisch masseur, kindertolk, levend water expert en bovenal moeder van 2 prachtige dochters.

contact

Rosmarijne Boontjes
Praktijk voor natuurgerichte therapieën

06-19730870 | info@rosmarijne.nl
Wieksloterweg WZ 17  3763 LH  Soest