Bloesemtherapie


Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten die gemaakt zijn van de levensenergie of levenskracht van een plant, struik, boom en zelfs van paddestoelen. Ze worden niet gemaakt van het fysieke deel van de plant zoals gebruikelijk is bij het gebruik van medicinale kruiden; de fytotherapie. Bloesemremedies worden gemaakt van, en bestaan alleen uit de meest subtiele, bijna niet zichtbare energie.

Bloesemremedies werken in op ons gevoel en onze emoties. We hebben allemaal wel eens last van bepaalde ‘negatieve’ emoties, zoals angst, onzekerheid, irritaties, boosheid, verdriet, jaloezie, geslotenheid, etc. Maar wat is nu eigenlijk angst of onzekerheid? Angst is geen angst, maar het ontbreken van het tegenovergestelde; namelijk moed. Het ontbreken van ‘moed’ is het eigenlijke probleem. Zo is onzekerheid het ontbreken van zekerheid. Bloesemremedies kunnen je helpen om datgene wat ontbreekt weer aan te vullen. De bloesemremedies helpen je om weer positieve gevoelens en emoties te ervaren en laten je zien dat overal een oplossing voor is. Want voor ieder probleem is een oplossing.


De bloesemremedies zorgen ervoor dat je duidelijker in contact komt met je eigen gevoel, zodat je zelf inzicht kan krijgen hoe je de verstoorde emoties weer in balans kunt brengen. Jij merkt dat in de vorm van een nieuw inzicht wat je krijg of ineens weet je hoe je een probleem op moet lossen. Dit kan zowel overdag gebeuren in de vorm van ingevingen of nieuwe ideeën, als door informatie tijdens de nacht in je dromen. Zodra het emotionele probleem opgelost is, kunnen eventuele lichamelijke klachten ook herstellen. Want de geest en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In mijn praktijk maak ik gebruik van de bloesemremedies die door Bloesem Remedies Nederland zijn uitgegeven. Deze bloesemremedies worden onder andere gemaakt van de levensenergie van bloemen die in Nederland voorkomen; bijvoorbeeld de klaproos, reuzenbalsemien, paarse dovenetel, hondsdraf, zevenblad, sneeuwklokje, vingerhoedskruid, het paddestoeltje mycena, etc. Naar mijn idee groeien deze planten hier niet voor niets, en kunnen juist deze planten ons helpen bij ons proces van bewustwording.


Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.